Om oss

Om oss

Vi brinner för hästar, människor och dressyr. Martin startade verksamhet med visionen att “Inspirera och inspireras av den traditionella dressyren”. Idag har visionen växt till att innefatta “ Världens bästa dressyrhäst, världens bästa hem” och i det ingår mål som omfattar våra hästar, vår personal och våra fantastiska kunder!

Martin Ågevall

Ågevall Dressyr grundades 2009 av Martin Ågevall. Som en driven, ambitiös och ödmjuk kille från Östersund var den stora drömmen alltid att få arbeta med hästar och att en dag även få göra det i ridsportens världsledande land, Tyskland. Resan började redan som sjuåring när han introducerades till hästvärlden av hans mor, som sedan dess spelade en nyckelroll i att stötta Martins dröm. Med en medelklassbakgrund och en gymnasieexamen från IT programmet flyttade Martin 2000 till Tyskland för att fortfölja sin stora dröm. Efter många lärorika år med hårt arbete på tävlingsstall tog han 2004 sin beridarexamen. Med värdefull erfarenhet, en beprövad examen och ett språk rikare återvände Martin 2009 till Sverige för att starta verksamheten Ågevall Dressyr

 

“Jag är en driven verksamhetschef som utbildar efter den tyska modellen och den svenska själen. Mitt mål är att utveckla hästar till deras optimala potential genom ett systematiskt, lugnt och målmedvetet arbete. Med engagemang, empati och lyhördhet utbildar vi enligt den traditionella utbildningskalan ambitiösa, hållbara och glada idrottare.“

Sofia Broman

Fullservice stallet Ågevall Dressyr drivs idag tillsammans med Sofia Broman. Med hennes gedigna erfarenhet av hästar och en stor passion för människor bedriver hon en modern, innovativ och hållbar stallverksamhet. Hennes stora kunskapsbas bygger på en lång arbetserfarenhet inom varierad hästverksamhet som även spelat en avgörande roll i intresset för ledarskap och service i världsklass. Hon värdesätter ödmjukhet, kunskap och gemenskap. Genom att ta lärdom från gamla kunskaper och anpassa sig efter de nya bygger hon tillsammans med sitt team på Ågevall ett stall där ledorden är respekt, utveckling och massor av kärlek. 

 

”Jag brinner för människan, hästen och samspelet däremellan. Genom denna brygga vill jag vara med och skapa, leda och forma det bästa stallet. Jag lägger stor vikt vid att arbeta systematiskt, innovativt och målmedvetet. Det gör jag genom att tillsammans med Martin utforma och uppfölja konkreta och hållbara mål för vår verksamhet som omfattar våra anställda, kunder och hästar. Vårt stall ska vara en plats för utveckling, möjligheter och glädje.”

Våra medarbetare

Klara Zillén

Hästskötare /Groom

Josephine Holmström

Deltid

Matilda Leif

Beridare

Maya Juuti

Stallchef – Groom